Wandeloptocht Koninklijke Fanfare De Noorderzonen

Op zaterdag 6 december organiseert Koninklijke Fanfare De Noorderzonen haar jaarlijkse teerfeest. Bij deze gelegenheid houden de muzikanten een wandeloptocht langs de Servaas Daemstraat en de Ring in Noorderwijk.

Nieuwe verwarmingsketels voor ’t Hof

Het stadsbestuur laat drie nieuwe verwarmingsketels plaatsen in zaal ’t Hof. Het college gunt de opdracht aan de firma Entron Technics uit Herentals voor de prijs van 34.932,70 euro. Omdat de keldervloer van ’t Hof een tiental jaar geleden werd uitgebroken tijdens een vochtbehandeling, laat de stad de kelder eerst opnieuw vloeren. Zo komt er minder stof in de nieuwe ketels. Het vloeren van de kelder gebeurt door de firma Vloeren Van Calster uit Geel en kost 6.204,88 euro.

Creatieve kerst voor woonwagenkinderen

Het stadsbestuur organiseert regelmatig creatieve activiteiten voor de kinderen op de woonwagenterreinen. Tijdens de kerstvakantie daagt de woonwagencoördinator hen uit om met hun handen en voeten vrolijke kerstversiering te maken. De kunstwerkjes worden op een paneel op het

Start to Swim

Zwemmen is goed voor uw conditie, figuur en humeur. Weet u niet goed hoe u eraan moet beginnen, schrijf u dan in voor de nieuwe reeks Start tot Swim in het Netepark. Tien weken lang krijgt u begeleiding, technische tips en advies van ervaren lesgevers. De nieuwe lessenreeks start op dinsdag 24 februari. Er zijn trainingssessies op dinsdag van 21 tot 22 uur en op zaterdag van 9 tot 10 uur. Deelnemen kost 84,60 euro met en 32 euro zonder twintigbeurtenkaart. Houders van een Vrijetijdspas krijgen een korting van 50 procent. Inschrijven kan vanaf maandag 12 januari op www.uitinherentals.be/start-swim.

Subsidies voor sportverenigingen

Het stadsbestuur geeft elk jaar een basissubsidie aan erkende Herentalse sportverenigingen. Voor het werkingsjaar 2013 verdeelt het schepencollege het totale subsidiebedrag van 13.599,98 euro onder de veertig verenigingen die aanmerking komen.

Bovendien verdeelt het schepencollege 22.999,99 euro onder dertien erkende sportverenigingen die in aanmerking komen voor een impulssubsidie. Het gaat om verenigingen met een jeugdwerking die werken met gediplomeerde jeugdsportbegeleiders en jeugdsportcoördinatoren.